Telefoons op de werkvloer

Het gebruik van smartphones op de werkvloer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijkse beeld. Hier kijkt natuurlijk niemand raar van op aangezien deze mobieltjes ontzettend handig zijn om bijvoorbeeld even snel je mail te kunnen checken. Naast alle handigheden die deze uitvinding met zich meebrengt zijn hier uiteraard ook wat nadelen aan verbonden. Zoals het gebruik van je mobiel voor niet werkgebonden doeleinden.

Waarom zijn telefoons zo belangrijk tegenwoordig?

De reden waarom telefoons op dit moment zo belangrijk zijn in ons dagelijkse leven is omdat ze ons de mogelijkheid hebben gegeven om overal te allen tijde bereikbaar te zijn. Dit is natuurlijk tijdens het werk ideaal, aangezien je gewoon je kantoor kan verlaten en hierbij geen enkel telefoontje hoeft te missen. Ook het feit dat we geen wifiverbinding meer nodig hebben om bijvoorbeeld even een mailtje te sturen speelt een grote rol in ons dagelijkse leven.

Telefoons bij de huisarts

Een huisarts moet altijd perfect bereikbaar zijn, het kan namelijk een situatie tussen leven en dood betekenen.

Bij een huisartspraktijk wordt er heel veel gebruik gemaakt van telefonie. (Bijna) elke afspraak die gemaakt gaat over de telefoon. Om deze reden is het van groot belang dat de telefonie voor de huisarts goed up-to-date is en zonder problemen werkt.

Alternatieve communicatiemiddelen

Op de werkvloer wordt ook regelmatig gebruikgemaakt van alternatieve communicatiemiddelen. Een voorbeeld van zo’n communicatiemiddel is het gebruik maken van portofoons. Op deze manier kan je op elk moment contact zoeken met je collega’s. Door middel van een radiofrequentie kun je zonder problemen communiceren en hoef je niet te bellen of mailen en heb zo kun je direct je vraag stellen.