Wanneer kun je beter voor prepaid kiezen?

Simkaart

Wil je een simkaart of eSIM, dan dien je te kiezen tussen een aansluiting: abonnement of prepaid? Hoewel mobiele abonnementen populair zijn, zijn er situaties waarin prepaid een betere keuze is. Met een prepaid simkaart of herlaadkaart heb je bijvoorbeeld geen automatische kosten. Hieronder lees je drie situaties waarin je beter voor prepaid kunt kiezen in plaats van een (gsm) abonnement.

Je wilt geen vaste kosten

Hoewel mobiele abonnementen je gemak geven, is het wel zo dat er iedere maand automatisch een vast bedrag van je rekening wordt afgeschreven. En niet iedereen wil dat. Je hebt namelijk niet echt kostencontrole en betaalt sowieso een vast bedrag, ook al verbruik je in een bepaalde maand minder. Hierdoor kun je onnodig te duur uitkomen. 

Daarnaast vinden sommigen het sowieso niet fijn om vast iedere maand een bedrag te betalen aan hun telefoonkosten. Met een herlaadkaart (prepaid simkaart) voorkom je dit, aangezien je wel volledige kostencontrole hebt en kunt opwaarderen wanneer je dat uitkomt.

Je wilt geen contract afsluiten

Een andere reden is dat je geen contract wilt of kan afsluiten. Wanneer je een abonnement afsluit, moet je namelijk (fysiek of digitaal) een contract tekenen. En misschien kan dat niet vanwege je huidige situatie, of wil je de simkaart slechts tijdelijk gebruiken en niet vastzitten aan een contract. Een prepaid simkaart kun je kopen zonder contract, en je zit dus nergens aan vast. Je kunt daarom ook sneller schakelen tussen aanbieders. Al met al zorgt een prepaid oplossing voor meer vrijheid en flexibiliteit.

Je bent een kleinverbruiker

Wanneer je relatief weinig belt, sms’t, en/of gebruik maakt van mobiel internet, is een herlaadkaart een goede optie. Je betaalt namelijk alleen voor wat je verbruikt, dus hoe minder je verbruikt, hoe lager je kosten. Je kunt dus beter voor prepaid kiezen als kleinverbruiker, omdat je dan goedkoper uitkomt.

Prepaid simkaarten / herlaadkaarten

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er meerdere redenen om voor prepaid te kiezen in plaats van een abonnement. Uiteindelijk heeft iedereen natuurlijk een eigen, unieke situatie en daarom is het aangeraden om voor jezelf te bepalen waar je het liefst voor kiest.

Het is in ieder geval goed om te weten dat prepaid zeker een interessant alternatief is. In zowel Nederland als België (via Prepaidsimkaarten.be) kun je prepaid simkaarten / herlaadkaarten bekijken en aanschaffen. Net zoals voor mobiele abonnementen, bestaan er ook voor prepaid meerdere providers. Hierdoor heb je in ieder geval genoeg keuze.