Kun je je simkaart gebruiken in een MiFi router?

Router

Heb je een simkaart via je sim only abonnement? Of maak je gebruik van een prepaid aansluiting? Hoe dan ook, wanneer je je simkaart wilt gebruiken in een ander apparaat dan een mobiele telefoon, komt hier het een en ander bij kijken. Dit geldt ook voor MiFi routers. Hier lees je meer over het gebruiken van simkaarten in MiFi routers en wat hierbij komt kijken.

Sim only simkaart in MiFi routers?

Allereerst is het handig om rekening te houden met formaten. In de meeste MiFi routers gaat een micro simkaart, terwijl in de meeste telefoons een nano simkaart gaat. Wil je je sim dus gebruiken in een router, dan zul je hier meestal eerst een micro sim van moeten maken. Gelukkig kan dat gemakkelijk met een adaptertje. Providers leveren tegenwoordig bovendien al in 3-in-1 formaat: je kunt deze uitdrukken naar wens. 

 

Wel is het zo dat een traditionele simkaart eigenlijk niet gebruikt mag worden in apparaten die alleen via het internet werken, zoals MiFi routers. De reden hiervoor is dat er een tekort is aan telefoonnummers (06), waardoor deze alleen gebruikt mogen worden in een apparaat waar je ook mee kunt bellen en sms’en, oftewel een smartphone.

 

Toch kun je wel je sim only aansluiting gebruiken om internet te krijgen via een MiFi router. De kans is alleen aanwezig dat het niet altijd zal werken. Ook is er de kans dat je simkaart wordt geblokkeerd door de provider, alleen dit zal in de praktijk niet zo vaak voorkomen.

Simkaarten voor MiFi routers

Er bestaan simkaarten die specifiek voor MiFi routers zijn ontwikkeld, dit worden ook wel MiFi simkaarten genoemd. Deze bevatten, in tegenstelling tot traditionele simkaarten, juist geen 06-nummer. Dit betekent dat deze mogen worden gebruikt in internet only apparaten, zoals dus MiFi routers.

 

Een MiFi simkaart is een data only simkaart, dit betekent dat je er alleen mee kunt internetten. Hierdoor is het ook geschikt voor een router, want deze is alleen voor internet ontwikkeld. Bellen en sms’en is niet relevant, en hier betaal je dan ook niet voor.

MiFi routers met simkaarten

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een router met simkaart. Je hoeft dan niet los een MiFi simkaart aan te schaffen, aangezien deze al wordt meegeleverd. Bij deze combinatie worden er meestal data only simkaarten geleverd en geen traditionele simkaarten, omdat data only geschikter is voor MiFi routers. Vaak wordt er dan ook een prepaid kaart geleverd, in plaats van een abonnement. Je dient zelf op te waarderen met een bedrag naar wens.