3 tips om te besparen met een alles-in-1 abonnement

Gezinnen proberen op verschillende manieren te besparen op de vaste lasten. Een besparing betekent immers dat je geld over houdt voor andere leuke dingen! Denk aan een vakantie in de zomer, een weekendje weg rond de feestdagen in december, enzovoorts. Er zijn verschillende vaste lasten die verlaagd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de verzekeringen voor je woning, medische zorg en de auto. Mogelijk heb je momenteel een dubbele dekking, waardoor het slim is om bepaalde verzekeringen stop te zetten! Ook op je internet- en televisiekosten valt vaak te besparen. Een alles-in-1 abonnement kan hierbij helpen.

Tip 1: maak gebruik van een vergelijkingstool

Besparen door voor een alles-in-1 pakket te kiezen wordt makkelijker, door een online vergelijkingstool te gebruiken. Er zijn verschillende websites waarop je deze pakketten van Nederlandse providers met elkaar kunt vergelijken. Televisie en internet vergelijken gaat echter verder dan het zoeken van het goedkoopste pakket.

Tip 2: let op de aangeboden internetsnelheid

Bij het vergelijken van alles-in-1 pakketten kun je onder meer kijken naar de internetsnelheid die je aangeboden wordt. Let bijvoorbeeld op het verschil tussen glasvezelinternet en een normale internetverbinding. Hoewel een snelle internetverbinding bij veel mensen de voorkeur krijgt, is dit lang niet altijd noodzakelijk. Het lezen van het laatste nieuws en het versturen van e-mails kan vaak namelijk ook met een minder snelle verbinding. Zo betaal je niet voor iets wat je niet gebruikt!

Tip 3: combineer ook mobiele telefonie met internet en televisie

Een alles-in-1 pakket bestaat tegenwoordig niet alleen uit internet en televisie. Ook is het mogelijk om hier je mobiele abonnement aan toe te voegen. Onder meer KPN biedt een dergelijk pakket aan! Heb je momenteel een alles-in-1 pakket van Ziggo? Combineer dit pakket dan met een mobiel abonnement bij Vodafone. Je krijgt hierbij extra mobiele data, extra zenders op je televisie, enzovoorts.