Waarom voor sim only kiezen?

Steeds meer providers bieden verschillende sim only abonnementen aan. En steeds meer mensen kiezen ook bewust voor een sim only abonnement. Hiervoor zijn meerdere redenen, ten eerste is het afsluiten van een abonnement met daarbij een ‘dure’ telefoon niet meer de standaard omdat de vereisten strenger zijn geworden en je telefoon nu ook BKR geregistreerd komt te staan. 

Standaard geen telefoon bij abonnement.

Dat betekend dat veel mensen geen telefoon meer bij hun abonnement kunnen nemen om deze vervolgens met een afbetaling constructie te betalen. Hierdoor worden veel mensen gedwongen om langer met een telefoon te doen en is het soms interessanter om een sim only abonnement of prepaid te nemen.

Telefoons gaan langer mee.

Een andere reden is dat telefoons steeds langer meegaan en duurzamer worden. De nieuwste iPhone kan makkelijk 5 jaar mee, waardoor je niet alleen een aantal iPhone generaties kan overslaan maar ook je telefoon abonnement kunt omzetten naar een sim only abonnement om op de maandelijkse kosten te besparen.

Maar er zijn nog veel meer redenen om voor sim only te kiezen.

We worden steeds digitaler en krijgen er daardoor steeds meer digitale media bij. Denk bijvoorbeeld aan tablets en smartwatches. Deze apparaten hebben een internet verbinding nodig en werken vaak met een sim kaart net zoals je telefoon dat doet. Al dan niet om te bellen, maar wel om een internet verbinding tot stand te kunnen brengen wanneer wifi bijvoorbeeld niet beschikbaar is. Hier kun je dan een sim only abonnement voor aanschaffen.

Al dit soort onderwerpen worden op de website www.wifivoorauto.nl behandeld en kun je naast veel informatie over mifi, powerbanks ook sim only abonnementen en data only abonnementen met elkaar vergelijken.

Ook mifi routers en auto’s zijn een reden.

Tijdens vakanties en onderweg voor werk of in de auto, trein of zelfs op het vliegveld willen we altijd online zijn. En dat kan ook! Door handige apparaten zoals een mifi router kun je overal ter wereld je eigen wifi netwerk opzetten om daar vervolgens met een of meerdere gebruikers gebruik van te maken. Dit kan voor zowel werk als privé doeleinden zijn. 

Om zo’n mifi router verbinding met het internet te kunnen laten maken heb je wel een sim kaart nodig met een databundel. Ook hiervoor is een sim only abonnement perfect. Je kunt zelf aangeven hoe groot je databundel moet zijn afhankelijk van je doeleinden.

Steeds meer auto’s en alle moderne auto’s worden met internet aan boord gebouwd. Hiermee krijg je toegang tot allerlei handige diensten die auto rijden makkelijker en veiliger kunnen maken, denk aan muziek en navigatie apps. Ook hiervoor wordt weer vereist dat je een sim kaart gebruikt. Natuurlijk wil je hier geen dure abonnement voor aanschaffen en kan een sim only abonnement een perfecte oplossing zijn. Als extra maatregel zou je ook kunnen kijken naar alle multi sim en duo sim mogelijkheden wanneer je meerdere apparaten met het internet wilt verbinden.

Kinderen en oude telefoons.

Veel ouders geven hun oude telefoon aan hun kinderen zodra die oud genoeg zijn om een telefoon te gebruiken. Ook hiervoor is een abonnement met telefoon weer overbodig en kun je het beste een sim only abonnement dat op maat gemaakt is voor je kind bestellen. Zo voorkom je hoge abonnementskosten voor het hele gezin wanneer dit toch nog niet nodig is.