3 tips voor het kiezen van televisie en internet

Ben je op zoek naar een nieuw abonnement voor internet, televisie of telefonie? Tegenwoordig kun je kiezen tussen verschillende soorten providers. Elke provider hanteert andere pakketten en prijzen. Het kan dus zo zijn dat je voordeliger uit bent als je overstapt naar een ander abonnement. Weet je niet zo goed welk abonnement je moet kiezen? Of wil je weten waar je op moet letten bij het vergelijken? Wij geven je drie handige tips voor het kiezen van televisie en internet. 

De eerste stap: vergelijken

Als je een nieuw abonnement wilt kiezen, raden we je aan om eerst verschillende providers te vergelijken. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten.

 

 

  • Prijs

 

De belangrijkste factor voor het internet en tv vergelijken is de prijs. Je wilt natuurlijk niet te veel voor internet en tv betalen. Kijk goed naar de abonnementskosten per maand en hoelang het abonnement duurt. Ook zul je moeten letten op aansluitingskosten. Dit kunnen aanschafkosten zijn voor apparaten als een televisiedecoder. 

 

  • Snelheid

 

Naast de prijs is de snelheid erg belangrijk. Als je veel thuis werkt of dagelijks een Netflix serie kijkt, wil je het liefst snel internet hebben. Kijk op de website van de provider wat de maximale download- en uploadsnelheid is. 

 

  • Glasvezel of kabel

 

Wil je graag televisie kijken via kabel? Of kies je voor het moderne glasvezel? Kijk voor het maken van de keuze of de techniek die jij wilt wel mogelijk is. 

Wat past bij mij?

In Nederland heb je de keuze uit meerdere televisie en internet providers. Echter, het kan voorkomen dat een bepaalde aanbieder geen internet of televisie aanbiedt op jouw locatie. Daarom is het handig om te checken welke internetproviders beschikbaar zijn op jouw adres. Vervolgens moet je jezelf afvragen welk pakket je eigenlijk wilt. Is alleen internet genoeg of wil je een alles-in-1 pakket? Vroeger kozen we allemaal voor vaste telefonie, maar tegenwoordig kun je ook alleen voor internet en televisie kiezen. 

Overstappen

Als je een aanbieder en het juiste pakket hebt gevonden, zul je moeten overstappen. Als je huidige abonnement is afgelopen, kun je vaak kosteloos overstappen. Check daarom altijd de einddatum van je contract, dit voorkomt onnodige kosten. Voordat je alles opzegt, kun je het beste het nieuwe abonnement alvast bestellen bij de door jou gekozen aanbieder. Veel internet en tv providers werken namelijk samen om de overstap zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.