Veilig online mailen met Ziggo webmail

Wanneer je net een nieuwe sim only telefoon hebt, wil je hiermee natuurlijk wel in kunnen loggen op je mail. En dit moet veilig gebeuren. Want, je wil niet dat andere mensen spamberichten uit jouw e-mailadres ontvangen. Laat staan dat ze zo een virus op hun computer of telefoon krijgen. Zorg er daarom voor dat je online Ziggo mail goed beveiligd is. WIl je weten of jouw e-mailadres hier ook onder valt? Je leest het hier. Daarnaast lees je hier ook hoe je een contact toevoegt aan je adressenlijst en wat je moet doen als je je wachtwoord vergeten bent.

Is mijn e-mail een Ziggo mail?

Je bent op zoek naar instructies om veilig en succesvol online in te loggen op je nieuwe telefoon. Maar, voordat je dat doet moet je wel weten of je mail een Ziggo mail is. Daarom hebben wij de Ziggo e-mailadressen voor je op een rijtje gezet. Jouw mail is een Ziggo e-mailadres als deze eindigt op de volgende domeinnamen:

 

 • ziggo.nl
 • a2000.nl
 • upcmail.nl
 • casema.nl
 • chello.nl
 • home.nl
 • quicknet.nl

 

Staat het domeinnaam waarbij jij je e-mailadres hierbij? Dan is jouw e-mailadres een onderdeel van de Ziggo mail.

 

Hoe voeg je een contact toe aan je adressenlijst?

Heb je regelmatig mailcontact met iemand? Of verwacht je dat je met deze persoon regelmatig e-mailcontact gaat hebben? Dan is het handig om diegene toe te voegen aan je adressenlijst. Houd het mailadres dat je toe wil voegen bij de hand en log in op je Ziggo webmail. Bij het menu vind je het kopje adresboek. Hier heb je de mogelijkheid om een nieuw contact aan je adressenlijst toe te voegen. Klik op ‘Nieuw’ en klik vervolgens op ‘Contactpersoon toevoegen’. Vul hier de naam en het e-mailadres van het contactpersoon dat je toe wil voegen in. Alles goed ingevuld? Klik op ‘Opslaan’, en het nieuwe contactpersoon is toegevoegd aan je Ziggo mail.  

Wachtwoord Ziggo mail vergeten?

Wanneer je een nieuwe telefoon hebt aangeschaft, moet je je overal weer opnieuw inloggen. Ook op je mail. Maar, het kan natuurlijk voorkomen dat je je wachtwoord van je Ziggo mail niet meer weet. Deze staat immers meestal standaard ingelogd. Zo kun je je wachtwoord wijzigen:

 

 • Ga naar Mijn Ziggo en log in;
 • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in;
 • Ingelogd? Navigeer naar het kopje ‘Producten’;
 • Klik op de knop Internet en scroll naar E-mailadressen;
 • Kies het juiste e-mailadres;
 • Je kunt nu je wachtwoord wijzigen;
 • Wachtwoord gewijzigd? Bevestig het wachtwoord door op ‘Opslaan’ te drukken;
 • Het wachtwoord is gewijzigd. Je kunt nu inloggen op je Ziggo mail.

 

Wanneer je van plan bent je wachtwoord te wijzigen, doe je er goed aan om meerdere leestekens en cijfers te gebruiken. Gebruik geen namen of geboortedata van jezelf, partners of huisdieren. Mocht iemand jouw mailadres ooit willen kraken, dan wordt dit een stuk lastiger.